Джинджифилът е универсално природно лекарство, което хората използват от векове. Съществувало

...
Джинджифилът е универсално природно лекарство, което хората използват от векове. Съществувало
Коментари Харесай

Джинджифилът помпа имунитета и отваря бронхите

Джинджифилът е универсално естествено лекарство, което хората употребяват от епохи. Съществувало е време, когато цената на корен джинджифил е била по-висока от тази на някои съществени храни. Подправката е богата на потребни субстанции - с високо наличие на витамин C и калий. Освен това съдържа доста количество антиоксиданти, етерични масла, фибри, мед, магнезий и цинк. Известен е още с антисептичните си свойства.  

Коренът от джинджифил има силата на мощен имуностимулатор, който защищава от сезонни вируси, грипове и настинки. Отваря дихателните пътища и оказва помощ при затруднено дишане. Освен това подтиква кръвообращението и усъвършенства оросяването на крайниците, а според  редица проучвания се счита, че се отразява добре и на мозъчната активност.  

Може да употребявате джинджифила като болкоуспокояващо. Той облекчава болките при мигрена, зъбобол, менструация, употребява се против мускулна тресчица и схващания. Подходящ е и при при стомашни неразположения. Приемът на джинджифил отпуска и успокоява чревния тракт, отразява се позитивно при нервиран корем, стомашни вируси, отичане и задържане на газове. Лековитият корен е с потвърден резултат и против утринно гадене при бременност, неразположение по време на път, проблеми с вестибуларния уред. Ако го употребявате всекидневно, ще се отървете и от умората. Джинджифилът има тонизиращо деяние, зарежда с сила и лекува изнемощялост. Препоръчва се и при спортни действия, за разпределяне на мускулите. Ако страдате от кожни проблеми, ще ви избави и от този проблем. При акне, кожни раздразнения, обриви, зачервявания и петна може да лекувате болното място с компреси от стрит джинджифил.  

Пресният корен съдържа най-голямо количество потребни субстанции. Настърган и разбъркан с мед и лимонен сок той се трансформира в лекарство за имунната система, което може да приемате заран по 1 лъжица. Съхранявайте в буркан на мрачно и хладно място.

Другият вид за консумация е, откакто сте настъргали джинджифила, да го отцедите и да пиете от сока. Чаят от джинджифил пък е подобаващ за отпушване на синусите, а запарката може да употребявате за гаргара при болно гърло и проблеми с дихателните пътища.  

В случай че не разполагате с свеж джинджифил, може да ползвате и стрит на прахуляк. Приемайте профилактично по 1 чаена лъжица заран, разтворена във вода, подсладена с мед.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР